Фабрегас не излетя с Арсенал за Португалия


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас не полетя с отбора за Португалия, където днес „артилеристите" ще изиграят приятелски мач срещу Бенфика. Това означава, че всички двубои от предсезонната си подготовка лондончани проведоха без своя капитан. Според вчерашната преса, Барселона е отправила ново предложение за испанския национал в размер на 38 милиона евро, което отново е било отхвърлено, тъй като Арсенал настоява да получи не по-малко от 45 милиона евро.

Цялата тази ситуация влияе негативно на самия играч, който цялата си подготовка прекара отделно от отбора на Арсен Венгер. Въпреки, че вчерашното предложение на каталунците е било отклонено, отпадането на Фабрегас за мача с Бенфика породи нови слухове за перспективите на полузащитника в лондонския клуб.

Арсенал току що се приземи в Лисабон и всички могат да видят, че Фабрегас не е в отбора", съобщава кореспондента на ESPN.

В същото време BBC съобщи, че изпълнителният директор на „артилеристите" Иван Газидис се е срещнал снощи спешно с ръководството на Барселона, за да бъде обсъдена ситуацията около Фабрегас.

 

172