Полетът на Фил Джоунс продължава


Н. Гавазов

Провеждайки само един сезон във Висшата лига на Англия в състава на Блекбърн Роувърс, 19-годишният защитник Фил Джоунс напълно неочаквано разбра, че цената му е не по-малко от 17 милиона паунда - сумата, която заплати за него рекордьорът по шампионски титли Манчестър Юнайтед. Яркият полет на таланта обаче продължава, когато той се оказа включен в разширения списък на Фабио Капело за предстоящият през следващата седмица приятелски мач с националния отбор на Холандия.

Сър Алекс вижда Джоунс в дългосрочен план, като един от наследниците на Рио Фърдинанд и Неманя Видич и очевидно, шотландският специалист, който е известен с намирането на таланти и този път се оказва прав - изявите на Фил в мачовете от предсезонната подготовка на „червените дяволи" са впечатлили и националния селекционер.

„Всичко се случва толкова бързо. Аз съм само на 19 години и не очаквах, че толкова много събития ще ми се случат на този етап от кариерата. Все пак, искам да съм реалист. Аз играх всяка седмица за Блекбърн, но зная, че в Юнайтед това няма да се случи, защото тук има фантастични играчи. Надявам се, че и моят момент ще дойде един ден", заяви вчера Джоунс пред Sky Sports.

 

101