Арсенал подписа договор със свой талантлив младеж


Н. Гавазов

20-годишният централен защитник на Арсенал Кайл Бартли подписа нов тригодишен договор с клуба, с което ясно изрази своите намерения да положи максимум усилия, за да спечели най-накрая доверието на мениджъра Арсен Венгер и да намери място в плановете на френския специалист за новия сезон. Както е известно, според специалистите защитникът е един от най-талантливите от своето поколение на този пост, но въпреки това, той има записан само един мач с екипа на „артилеристите", който проведе през 2009 година в Шампионската лига срещу гръцкия Олимпиакос.

Играчът също така има много успешен опит с екипа на Шефийлд Юнайтед, където игра под аренда и особено в Рейнджърс, където изигра 32 мача във всички турнири и помогна на отбора да спечели титлата в шотландската Висша лига, както и Купата на Лигата.

Прогресът му през тази година не остана незабелязан и Арсенал възнагради играча веднага с нов договор. На „Айброкс" не крият желанието си 20-годишният защитник да се върне в отбора, но както заяви бившият капитан на резервния отбор на „артилеристите", дошло е време той да отдели повече внимание на Арсенал.

„Да си призная, през миналия сезон аз се намирах много близо до такова ниво, което би ми позволило да играя за Арсенал. Сега се връщам и се чувствам силен и готов за предизвикателствата във Висшата лига на Англия", цитира Sky Sports думите на Бартли.

 

91