Гарет Бари дари лятната си вила на болни деца


Н. Гавазов

30-годишният полузащитник на Манчестър Сити и националния отбор на Англия Гарет Бари показа с личния си пример, че животът на звездите от Висшата лига на Англия не е само луксозни автомобили и посещения на нощни клубове и проститутки. Според АР, играчът ще бъде партньор на благотворителната организация Sun And Happiness, която осигурява почивки за деца в бедност и такива, които се борят с тежки и смъртоносни болести.

В тази връзка, футболистът на Манчестър Сити е предоставил ключовете от своята лятна вила на в Пуерто Банус под Малага, където децата ще могат да получат необходимите им слънчеви лъчи и водни процедури.

„За мен е голямо удоволствие да пожертвам моята ваканционна къща за тази фантастична благотворителна кауза и сега с нетърпение очаквам да чуя разказите за това, как са почивали децата", коментира полузащитникът, който е сред най-добре платените играчи в лигата със 120 хиляди паунда на седмица.

Sun And Happiness е основана от Ким Уд, самотна майка, която привлича  известни личности към каузата си. Бари е един от първите, които се включват в тази инициатива.

"Фондацията работи едва от няколко месеца, а вече попаднахме в полезрението на играчите от Премиършип. Надяваме се още футболисти да се включат", коментира тя.

Сред играчите, които вече са обявили, че ще участват в инициативата, са защитникът на Уулвърхемптън Стивън Уорд и капитанът на Мидълзбро Матю Бейтс.

 

95