Боаш: Сити води несправедлива трансферна политика


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш направи удивително изявление, в което нарече трансферната политика на Манчестър Сити „несправедлива". Както е известно, в четвъртък „гражданите" завършиха рекордна за историята на клуба покупка, осигурявайки си услугите на 23-годишния нападател на националния отбор на Аржентина Агуеро, който се оказа за Роберто Манчини третото лятно попълнение, след което общата сума на разходите на Сити на трансферния пазар достигнаха 50 милиона паунда.

В това време Челси, който похарчи през зимата същата сума само за една покупка в лицето на Фернандо Торес, остава удивително неактивен и въпреки спекулациите, които свързват лондончани с такива играчи като Модрич, Пасторе, Лукаку и Неймар, подписа единствено с 19-годишният вратар Тибо Куртуа, който веднага бе изпратен под наем в Атлетико Мадрид.

Андре Вилаш-Боаш, който в миналото работеше в клуба и стана свидетел как Роман Абрамович не се церемони много по отношение на трансферите, сега изненада с изказването си, заявявайки, че Сити води несправедлива трансферна политика.

„Мисля, че това е несправедливо. Съвършено ясно е, че те строят отбор, който е способен да спечели титлата.Лично аз не мога да не призная, че Роберто Манчини привлече отлични играчи и отборът му вече е способен да атакува титлата", заяви Боаш на пресконференция преди съботния мач с Астън Вила на финала за купата Barclays Asia Trophy в Хонконг.

На въпрос, ще има ли други попълнения на „Стамфорд Бридж", португалецът отговори уклончиво:

„Време, за да бъдат взети някакви решения има предостатъчно".

 

90