Сър Алекс опроверга слуховете за поява на стара болест при Чичарито


Н. Гавазов

Тази сутрин лекарят на бившия клуб на Чичарито мексиканския Гуадалахара - Рафаел Ортега заяви пред репортери, че най-вероятно, причината за хоспитализацията на Хавиер Ернандес може да не бъде сътресение на мозъка, а стари неврологични проблеми, които той е установил в играча преди няколко години. Както е известно, в навечерието на двубоя на 19-кратните шампиони на Англия срещу сборен отбор на звездите на MLS, мексиканския нападател остана в хотела, а на пресконференция преди мача Сър Алекс заяви, че Чичарито е прекарал нощта в болницата, защото е получил мозъчно сътресение.

„Аз си спомням, че когато беше още младо момче и играеше за Чивас, той бе сполетяван от остри пристъпи на мигрена. Постоянно говореше, че го боли главата, но след това тези симптоми изчезнаха. Изследвахме го, но това беше преди шест години и е възможно нещата да са се променили. Не зная дали това ще му се отрази в бъдеще, но предполагам, че в Юнайтед ще вземат мерки", цитира ESPN думите на Ортега.

Малко по-късно, на пресконференция посветена на пребиваването на „червените дяволи" във Вашингтон, Сър Алекс бе помолен да даде обяснение на думите на Ортега и шотландският специалист категорично отрече тези предположения на лекаря.

„Аз не зная за никакви стари проблеми. Това си беше типично сътресение - топката го удари в главата и след като се върнахме в хотела, той се почувства много зле. Болеше го главата, така че взехме решение да го закараме в болница, където прекара цялата нощ. Оказа се, че всичко е наред и на следващия ден излезе от болницата и се присъедини към отбора", заяви Сър Алекс.

Мениджърът на Юнайтед не пропусна да информира и за състоянието на Валенсия, който получи контузия по време на турнира Копа Америка.

„Антонио тренира. Той се възстанови напълно и вече цяла седмица води занимания. Разчитаме, че ще е готов напълно за първия мач от сезона", допълва шотландския специалист.

 

150