Десаи: Модрич не е за Челси


Н. Гавазов

Бившият капитан на Челси Марсел Десаи смята, че полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич няма да е добър трансфер за клубът от „Стамфорд Бридж", съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, хърватският национал продължава да е свързван с напускане на „Уайт Харт Лейн", макар че президентът на „белите" Даниел Леви заяви, че 25-годишният футболист не се продава.

Челси наистина се нуждае от плеймекър. Модрич е страхотен играч, но е твърде малък, твърде плах. Не съм сигурен, че е за Челси. Той е добър футболист, но не е най-добрия. Такъв е примерно Снайдер. Ние говорим за Челси, който е от класата на Барселона, Манчестър Юнайтед и Милан, а не от класата на Тотнъм. Целият натиск е върху плещите на треньора. Всичко е върху него", цитира Goal.com. думите на Десаи.

„Следващата стъпка е да получи вниманието на играчите. Ако аз бях в отбор като този, с млад треньор, който няма голям опит и с успех единствено с Порто - това щеше да е малък проблем. Футболистите на Челси са утвърдени играчи, играчи от световна класа. Ако Боаш сбърка някъде, тогава футболистите няма да го последват. Не е задължително да е нарочно - подсъзнателно ще си помислят, че той е мениджър, който не е на тяхното ниво. Той трябва много умно да ръководи отбора. Първите няколко седмици са от жизнено значение. Мениджъртъ се нуждае от играчи, който ще го следват, които ще разбират неговите виждания", допълва французина.

 

118