Официално: Агуеро е играч на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Манчестър Сити потвърди официално, че е завършил трансфера на аржентинския нападател Серхио Агуеро. Според официалният сайт на клуба, 23-годишният играч е подписал петгодишен договор с „гражданите", според който ще получава по 200 000 паунда на седмица. Сумата по сделката не се съобщава, но се смята, че Сити е заплатил на Атлетико Мадрид 35 милиона паунда, което е повече от досегашния трансферен рекорд на клуба от Ийстланд, който бе установен през август 2008 с привличането на Робиньо срещу 32,5 милиона паунда.

Аржентинецът става третото ново попълнение на Роберто Манчини през това лято, след като по-рано на „Етихад Стейдиъм" бяха привлечени Гаел Клиши от Арсенал и Стефан Савич от Партизан Белграс, с което разходите на Сити през настоящия трансферен прозорец достигнаха 48 милиона паунда.

Както FUTBOL TV съобщи снощи, Агуеро още вчера обяви, че е играч на Манчестър Сити, а тази вечер обяви, че е готов да играе във Висшата лига на Англия.

„Аз не мисля, че ще имам някакви особени проблеми с адаптацията си в отбора. Ще се опитвам да правя най-добре това, което мениджъра иска от мен, защото той знае как да използва качествата ми. Сигурен съм, че всичко ще е наред и за това съм спокоен със случващото се около мен", заяви Агуеро за Sky Sports.

 

94