Бербатов поведе Юнайтед за победата срещу звездите на MLS (видео)


Н. Гавазов

След като обяви, че свързва краткосрочното си бъдеще с Манчестър Юнайтед, Димитър Бербатов показа на думи намеренията си и с гол и добра игра бе в центъра на събитията за победата на най-добрия отбор на Англия срещу най-добрите играчи на Мейджър Лигата. Без Хавиер Ернандес, който остана в хотела, за да се възстанови от сътресението, което получи предишния ден, Юнайтед сгази с 4:0 своя противник, а попаденията отбелязаха Андерсон, Парк, Бербатов и Уелбек.

Българинът бе в основата на първия гол за своя тим, след като в 20-та минута показа добро взаимодействие с Рууни, който изведе Андерсон на голова позиция и последният бе безпощаден за 1:0!

В допълнителното време на първото полувреме Евра намери Парк на границата на наказателното поле и след като кореецът преодоля играч на противника, със силен удар разпечата далечния ъгъл на вратата на Мондрагон за 2:0!

Третият гол дойде в 52-та минута, когато Бербатов бе изведен по великолепен начин зад гърба на отбраната на противника от Уейн Руни и много прецизно прехвърли Мондрагон. Топката срещна напречната греда и се върна обратно към българина, който ефектно спря кълбото на гърди и с бомбен изстрел го прати в опразнената врата.

В 68-та минута появилият се като резерва Уелбек стреля хубаво от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Камерън, топката влетя неспасяемо във вратата на американците за крайното 4:0 за шампионите.

СБОРЕН ОТБОР НА МЛС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:4 (0:2)
0:1 Андерсон (20)
0:2 Парк (45)
0:3 Бербатов (52)
0:4 Уелбек (68)

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



102