Трансферни новини за 26.07


Н. Гавазов

По всичко изглежда, че сагата около Серхио Агуеро е на път да приключи, след като утре аржентинецът ще пристигне в Лондон, за да подпише с Манчестър Сити. В същото време, мениджърът на „гражданите" Роберто Манчини има намерението да се раздели с трима свои нападатели. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Мениджърът на Блекбърн Роувърс Стив Кийн заяви, че все още не е получил никакво предложение за продажбата на централния защитник на тима Кристофър Самба. Специалистът допълни също така, че се надява до края на трансферния поток да не се появи никакво предложение за играча.

- Фулъм потвърди подписването на нов 4-годишен договор с 25-годишният вратар Стокдейл, който ще остане на „Крейвън Котидж" до 2015 година. Едновременно с това, лондончани обявиха, че стражът е вече в Ипсуич, където ще играе под наем.

- Според думите на мениджъра на Челси Андре Вилаш-Боаш, лондончани нямат никакво намерение да демонстрират мускули на трансферния пазар, за да върнат титлата на „Стамфорд Бридж".

- Полузащитникът на Арсенал Емануел Ебуе в съвсем скоро време ще премине в турския Галатасарай, след като двата клуба се разбраха за трансферната цена на играча, която е 4 милиона паунда.

- Наставникът на Астън Вила Алекс Маклийш е готов да освободи от отбора сенегалския защитник Хабиб Бейе, ако той си намери нов клуб. Специалистът е готов да се раздели също така с Куеляр и Люк Йънг, като получените средства ще бъдат използвани за покупката на Алън Хътън.

- 35-годишният вратар на Сток Сити Томас Сьоренсен обяви, че все още няма никакъв напредък по въпроса с подписването на нов договор с клуб.

- Бившият полузащитник на Астън Вила Найджъл Рио-Кокър съгласува личните си условия с Болтън.

- Мениджърът на Астън Вила Алекс МакЛийш заяви, че ще възроди кариерата на Стивън Айрлънд. За него полузащитникът ще изиграе важна роля през новия сезон, като от Вила ще искат да подобрят представянето си, което ги постави на 9-то място в крайното класиране през последната кампания във Висшата лига.

- Ливърпул определи като „смешни" появилите се в пресата съобщения за това, че клуба може да се раздели с бразилския си полузащитник Лукас Лейва, чието напускане според спекулациите, ще помогне на „мърсисайдци" да компенсират частично трансферните си разходи. Както е известно, клубът от „Анфийлд" обикновено се въздържа да коментира слуховете във вестниците, но източник, който е близо до ръководството на „червените" сподели пред ESPN, че това е някаква „смешка".

- Британските спортни издания твърдят, че мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини в съвсем скоро време ще се раздели с трима свои нападатели в лицето на Крейг Белами, Емануел Адебайор и Роке Санта Крус. Цялата работа е в това, че играчите са закупени от неговия предшественик Марк Хюз и след идването на италианския специалист на Ийстланд, тримата станаха ненужни.

- Нюкасъл е готов да се раздели със своя ляв бек Хосе Енрике и очаква предложения от Арсенал и Ливърпул, които по-рано афишираха своя интерес към испанския защитник, съобщава новината Daily Mail. Според изданието, ръководството на „свраките" буквално е изпаднало в шок от вчерашните нападки на играча към своите шефове, за това, че никой от тях не мисли за отбора, а също така и за липсата на амбиции в клуба от „Сейнт Джеймсис Парк".

- Нападателят на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро е близо до трансфер в Манчестър Сити, съобщава новината в днешния си брой Marca. Според информацията, аржентинският национал, който в момента се намира в Буенос-Айрес, ще пристигне утре в Лондон, за да подпише договор с „гражданите". Детайлите на сделката не са известни, но почти сигурно е, че контракта на играча с клуба от Ийстланд ще бъде за срок от пет години.

- Полузащитникът на Уест Бромич Албиън Юсуф Мулумбу подписа нов тригодишен договор с клуба. Националът от Конго подписа контракт, който ще го задържи до 2014 година, като има опция за 12 месечно удължение по желание на клуба. Новият договор е наградата за стабилното представяне на играча през миналия сезон.

 

99