Леви потвърди, че обсъжда продажба на дела си


Н. Гавазов

Президентът на Тотнъм Даниел Леви потвърди, че води преговори за продажба на дела си в клуба.

В стремежа си да влезе в Шампионска лига, Тотнъм трябва да се състезава във Висшата лига с клубове, които имат много по-сериозен ресурс.

В изявление, публикувано вчера, Леви казва, че вече комуникира с потенциални инвеститори, чрез които Тотнъм може да добави финансова сила.

"За да разширим дългосрочния си потенциал, да продължим да инвестираме в нашите отбори и да реализираме бъдещи капиталови проекти, клубът трябва значително да увеличи своята акционерна база.

"Бордът на директорите и неговите съветници, представлявани от Rothschild & Co, преговарят с потенциални инвеститори. Всички инвестиционни предложения ще изискват подкрепата на акционерите на клуба", съобщи Леви в изявление.

В същото време Тотнъм публикува финансовия си отчет за сезон 2023/24. "Шпорите" спечелиха 549,6 милиона паунда, което е с 24% повече спрямо предходната година (444 милиона паунда), но са на минус с 86.8 милиона паунда. Година по-рано загубата беше 50.1 милиона паунда.

Докладът също така разкрива, че Тотнъм е спечелил рекордните за клуба 117,6 милиона паунда от приходи от мачове, като средната публика на стадион "Тотнъм Хотспър" е 61 605 в 24 домакински мача.

114