Мания по Чичарито обхвана Ню Йорк


Н. Гавазов

В навечерието на най-големия мач на 19 кратните шампиони на Висшата лига на Англия по време на американско си турне срещу сборен отборен на звездите от MLS, в разположение на Манчестър Юнайтед пристигна 23-годишният мексикански нападател Хавиер Ернандес, който моментално предизвика истински фурор и влезе в полезрението на медиите, оставяйки зад себе си играчи като Дейвид Бекъм и Тиери Анри.

Ню-Йорк буквално е обхванат от мания по Чичарито - Пето Авеню е пълно с хора, облечени с фланелки на Ернандес, а на входа на Голямата централна станция е опънат огромен билборд с нападателя на Юнайтед. В това явление обаче няма нищо изненадващо, тъй като 27 % от населението на града говори испански, а няколко милиона жители са емигранти от Мексико, но все пак, в Юнайтед са истински удивени от мащабите на популярността на играча, който се присъедини към клуба година по-рано.

„Всеки, който срещнеш ти задава един и същи въпрос. Това е невероятно и на мен ми се струва, че в Америка той е повече популярен, отколкото Бекъм, Анри или Рууни", заяви бившият футболист на „червените дяволи" Пади Креранд, който в момента е част от екипа на MUTV.

Отбелязвайки гол в дебютния си мач за Юнайтед през юли миналата година срещу Звездите на MLS, в своя първи сезон на „Олд Трафорд" Чичарито вкара 20 гола във всички турнири и за това, колко успешно се оказа неговото привличане говори самият Дейвид Бекъм.

„Всички са удивени от летящия му старт, но той напълно заслужава това. Чичарито прекрасно се приспособи към новия за него стил на игра - именно това правят големите футболисти. А той е още толкова млад", заяви наскоро Бекъм.

Независимо на огромната обич към Ернандес обаче, Сър Алекс предупреди всички негови поклонници, че в оставащите два мача от турнето, той няма намерение да пусне в игра мексиканеца, заради изморителната кампания на нападателя, която продължи и с участието му в мачовете от Златната Купа на КОНКАКАФ, като целта е играчът да си почине преди старта на новия сезон.

„Чичарито почива един месец, но въпреки това, сезонът за него се оказа дълъг. Той игра в турнира за Златната Купа, а миналата година и на Мондиала. Длъжни сме да му дадем повече почивка, за да се зареди добри. Съдбата на титлата няма да бъде решена в първите срещи на отбора", заяви Сър Алекс.

По всичко изглежда, че самият Ернандес гори от желание да вземе участие в последните два мача от американското турне на отбора си и на вчерашната пресконференция, на която зае централно място, сядайки между Рууни и Сър Алекс, мексиканецът заяви, че гори от желание да помогне на своя тим в преследването на победи.

„Аз съм много щастлив, че отново се завърнах в отбора. Първият ми мач за Юнайтед бе срещу Звездите на MLS и сега мисля единствено за това, че трябва още повече да работя, за да стана по-добър и да направя всичко според силите си, помагайки на отбора си за постигането на нови успехи. Това е главната задача пред мен - да помагам на тима си. За една година при нищо не се е изменило, освен едно: аз играя в най-добрия отбор в света и вече спечелих титлата във Висшата лига", цитира AP думите на Чичарито.

 

94