Сър Ратклиф иска да ограничи властта на мениджъра


Н. Гавазов

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф иска да ограничи властта на мениджъра в клуба - независимо дали Ерик Тен Хаг ще остане или не.

Юнайтед имаше труден сезон този сезон и спекулациите за бъдещето на Тен Хаг само се увеличиха след придобиването на Сър Ратклиф от 27,7% дял в клуба от "Олд Трафорд".

Първият ход на Сър Ратклиф бе да реформира системата за управление на клуба и част от плана му, според The ​​Telegraph, е да ограничи властта на мениджъра.

Сър Ратклиф се стреми да премести Юнайтед към континентален модел, където мениджърът се занимава само с треньорство, вместо да бъде мениджър като Сър Алекс Фъргюсън, който повлия на много неща в клуба.

Не е тайна, че досега Тен Хаг имаше доста голяма власт в Юнайтед и много трансфери - като Лисандро Мартинес, Антъни, Каземиро или Мейсън Маунт - бяха направени от клуба по негова инициатива или с негово значително участие.

Сър Ратклиф все още не е взел решение за Тен Хаг, но фактът, че ръцете на Ерик са вързани в работата му, може да накара самия нидерландец да обмисли раздяла с Юнайтед.

215