Венгер поиска промяна на законодателството, за да задържи Насри и Фабрегас


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в опита си да задържи Сеск Фабрегас и Самир Насри, призова промяна в законодателството и по-специално да се преразгледат законите свързани с подслушването и използването на специални разузнавателни средства. Както е известно, очаква се испанският национал да премине в Барселона това лято, след като Арсенал започна преговори с каталунския клуб, докато Насри е свързван с Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Съгласно правилата на ФИФА, на клубовете е забранено да започват директно преговори с играчи, които има договор, но Венгер е убеден, че някои отбори са в състояние да нарушат забраната и да изкушават футболистите чрез неофициални разговори.

Попитан от репортери, какво следва, ако някой клуб подслушва играчите си, френският специалист заяви: „Ще отговоря на въпроса ти с въпрос. Ти как мислиш? Ние живеем в реалистичен свят. Не искам да обвинявам без да имам доказателства, но знам добре как стават нещата. Не е задължително преговорите да минават през агента на играча. Наистина не е уважително и на това нещо трябва да се сложи край. А то ще бъде факт, само ако се осъществява постоянен контрол".

 

103