Манчини унижи публично Балотели (видео)


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели бе публично унижен от Роберто Манчини, след като преди това разяри мениджъра и съотборниците си. Италианецът отбеляза гол от дузпа в последния мач на своя отбора срещу Лос Анджелис Галакси, което е част от северноамериканското турне на „гражданите", но в 29-та минута пропиля златна възможност за своя тим - оставайки сам срещу американския страж, вместо да стреля към вратата или да подаде на намиращия се наблизо Един Джеко, Балотели с поредния си циркаджийски номер изпрати топката в аут.

Това доведе до яростна словесна атака от страна на Найджъл де Йонг, но много по-лоша бе реакцията на Роберто Манчини, който веднага накара, намиращият се сред резервите Джеймс Милнър да се готви да замени Балотели. Три минути по-късно, когато смяната бе извършена, нападателят има неблагоразумието да направи сприхав жест към мениджъра си, посочавайки учудването си от извършената смяна. В отговор, Манчини посочи вратата на Галакси, очевидно имайки предвид егоистичната преди малко постъпка на нападателя, а след това се разкрещя на Балотели, който от своя страна хвърли гневно бутилка с вода на земята.

След двубоя мениджърът на Сити побърза да даде обяснение за възникналия скандал.

„Аз разговарях с Марио и му обясних, че без значение срещу кой играем и какъв е характера на мача, играчите трябва да бъдат професионалисти. Марио е млад и понякога прави грешки и аз мисля, че това, което се случи днес може да му бъде за урок. Това, че го извадих в 30-та минута е едно послание за него - всеки играч, който играе сериозно може да остане на терена 90 минути. Нападателят разбра, че е сгрешил, а за мен въпросът е приключил", заяви на пресконференция след двубоя Манчини.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



133