Венгер: Все още не е ясно бъдещето на Насри и Фабрегас


В. Мухарски

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че все още няма яснота около бъдещето на Самир Насри и Франсеск Фабрегас в лондонския клуб. Все още има вероятност те да бъдат продадени. Въпреки това френският специалист се надява и двамата да останат в отбора.

"Все още не е ясно дали Насри ще остане. Моето желание е да го запазим, но не зависи само от мен, важно е какво е и неговото желание. Надявам се да успеем да се разберем и той да подпише нов договор с нас. Ситуацията около Фабрегас е същата. На този етап аз съм длъжен да работя с наличните ми футболисти. Тези, които не се знае дали ще останат, няма как да бъдат концентрирани в подготовката. Това е и причината за момента да не разчитам на тях", заяви Венгер.

Междувременно стана ясно, че Самир Насри може да напусне клуба със свободен трансфер през следващото лято. Французинът е споделил пред съотборници, че няма намерение да приеме офертата за нов договор от ръководството на клуба. Очаква се ръководството на "артилеристите" да му предложат заплата от 115 000 паунда седмично. Въпреки това Насри не е склонен да приеме такова предложение. Халфът все пак е готов да изкара последната си година от настоящия си контракт в тима от Лондон.

134