Клоп обяви, че напуска Ливърпул


Н. Гавазов

Германският специалист Юрген Клоп обяви решението си да напусне поста мениджър на Ливърпул след края на настоящия сезон.

"Разбирам, че за мнозина това е шок в момента, в който го чуете за първи път, но очевидно мога да го обясня - или поне да се опитам да го обясня.

Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите фенове, обичам отбора, обичам персонала, обичам всичко. Но фактът, че все пак вземам това решение означава, че съм убеден, че трябва да взема точно това решение.

Работата е там, че съм, как да го кажа, на изчерпване на силите. Сега нямам никакви проблеми, разбира се, отдавна знаех, че в един момент ще трябва да го обявя, но сега съм напълно добре. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново, и отново, и отново.

След всичките години, които прекарахме заедно, след цялото време, което прекарахме заедно, и след всичко, през което преминахме заедно, уважението ми към вас нарасна, любовта ми към вас нарасна и най-малкото, което ви дължа, е: "Това казвам на истина - и това е истината", цитира пресслужбата на клуба думите на Клоп на официалния уебсайт.

Припомняме, че Клоп пое Ливърпул на 8 октомври 2015 г. През това време 56-годишният специалист спечели десет трофея с "червените". Ливърпул под ръководството на Юрген спечели Шампионска лига, Висшата лига на Англия, Купата на лигата, ФА Къп, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

1019