Венгер поиска повече уважение от Барселона


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова Барселона да покаже малко повече уважение в публичното преследване на капитана на отбора Сеск Фабрегас и допълни, че просто в клуба трябва да приемат спекулациите в медиите за нещо нормално и да се примирят с тях. Както е известно, Фабрегас, който се възстановява от контузия, бе сред отсъстващите в първия мач от азиатското турне на „артилеристите", в който тима на Венгер записа комфортна победа с 4:0 срещу звездите на Малайзия.

Въпреки това, постоянните слухове за бъдещето на капитана продължават да засенчват вчерашното представяне на отбора на Арсенал.

Наскоро, в интервю, публикувано на официалния сайт на Барселона, полузащитника Шави твърдеше, че той е бил в контакт с Фабрегас, който му е казал, че страда по Каталуния. Това постави началото на една нова поредица от коментари от лагера на Барселона, ясно насочени към капитана на Арсенал, което явно изчерпва търпението на Венгер.

"Ако Барселона държи на позицията си на голям клуб и на взаимното ни уважение, то те трябва да спрат с този вид коментарии. Ако са верни тези изказвания, то това е много неуважително към нас и най-лошото е, че не се случва за първи път. Това, което е по-важно, е че Сеск Фабрегас има договор с Арсенал и Арсенал иска да го задържи, а всичко останало е безсмислен коментар", цитира АР думите на Венгер.

 

133