Коринтианс: Не сме предлагали 40 милиона за Тевес


Н. Гавазов

Сензационна новина пристигна в ранните часове от Южна Америка и тя е, че Коринтианс е готов да предложи 40 милиона евро за да си върне нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес. Както е известно, в края на миналия месец аржентинският национал публикува изявление, в което обясни, че желае да напусне Ийстланд и да се прибере в родината си, за да бъде по-близо до двете си дъщери, които живеят в Буенос Айрес. „Гражданите" се съгласиха и поставиха цена от 50 милиона паунда за нападателя.

Тази информация обаче бе опровергана от директора на футбола в Коринтианс - Дуилио Монтейро Алвеш, който призна, че е извършен контакт с английския клуб, но оферта от 40 милиона не е била предоставяна.

„Аз не искам да давам напразни надежди на нашите фенове. Ние ще опитаме да направим всичко, за да го върнем тук. Това е, което мога да кажа на този етап", цитира TFM думите на Алвеш.

„Това, което чух обаче, не отговаря на истината. Вие представяте ли си какво означават 40 милиона евро? Не можем да го закупим, това е абсурдна цифра, нежизнеспособна за бразилския футболен пазар. По-вероятно е да го вземем под наем", допълва босът.

„Подписването с Тевес не е напълно невъзможно. Тепърва ще се опитаме да разгледаме по-подробно ситуацията. Това е една мечта, която ще се опитаме да превърнем в реалност. Всички знаят, че той иска да дойде тук и няколко пъти вече заяви, че ще се завърне обратно в Коринтианс или Бока Хуниорис. С този интерес от негова страна, ние също сме заинтересовани от идването му. Малко вероятно е това да се случи, но ние сме зад него и инициирахме преговори", завършва Алвеш.

 

98