Мика Ричардс: Нещо не е наред с Ман Сити


Н. Гавазов

Бившият защитник на Манчестър Сити Мика Ричардс смята, че защитната игра на Сити се е объркала.

Ден преди това Сити удължи серията си без победа във Висшата лига до три мача, като завърши наравно срещу Тотнъм (3:3).

Сити допусна осем гола в тези три мача, които завършиха наравно и Ричардс вярва, че това е ясен знак за спад в представянето на Сити.

"Просто има нещо нередно с Манчестър Сити. Прекалено лесно е да се играе срещу тях на контраатака и те отново направиха много индивидуални грешки.

Гледайки края на мача, всичко беше свързано с концентрация. Трябва да останеш концентриран в ключови моменти, а те не го направиха.

Трябва да отдадете дължимото на Тотнъм, те бяха страхотни. Намериха начин да създадат проблеми на съперника. Манчестър Сити имаше пропуски в средата на терена и защитата. Те не са организирани в момента.

Те определено са в спад. Този отбор на Сити разчита толкова много на своите нападатели, за да ги преведе. Обикновено, когато резултатът стане 1:1, атакуващите играчи на Сити повеждат и отбелязват два или три гола.

Това не се случва в момента. Те позволяват на противника да се върне в играта. Те трябва да се защитават по-добре.

Рубен Диас се смята за един от най-добрите в лигата, докато Нейтън Аке трябваше да отправи центриране към главата на Кулусевски. Всичко това са индивидуални грешки. Те са уязвими в защита и отборите вече не се страхуват да атакуват срещу тях", заяви Ричардс.

515