Сити на път да открадне трансферна цел на Арсенал


Н. Гавазов

Манчестър Сити е на път да открадне футболист, който се намира в сферата на интересите на Арсенал. Младият талант на белгийския Андерлехт Чарли Мусонда е попаднал в полезрението на „гражданите", като единствената пречка да не бъде подписан контракт с 14-годишният талант е неговата възраст - според законите на Острова, договор не може да бъде подписван с футболист, който няма навършени 16 години.

Единственият начин да бъде избегнато формалното нарушаване на закона е играчът да дойде и да продължи развитието си в детския отбор на Сити, а родителите му да се преместят да живеят в Манчестър. В момента представители на „гражданите" се опитват да убедят бащата и майката на Мусонда да предприемат този ход, като в замяна те ще получават колосалната за тях сума от 900 000 паунда на година.

„Имахме предложения от Юнайтед, Челси, Арсенал и Манчестър Сити. Все още не сме дали отговор на нито едно предложение, но нека призная, че сумата, която Сити ни предложи, ни накара да си загубим ума", призна бащата на Мусонда - бившият футболист Чарли Мусонда-старши.

Тази новина е доста изненадваща, защото в началото на май стана известно, че Арсен Венгер се е срещнал с 14-годишният футболист, който дори прекара седмица на тренировъчната база на Арсенал и се смяташе, че е подписал споразумение да играе в детския отбор на „артилеристите".

 

94