Ходжсън е уверен, че ще подпише с Одемвингие


Н. Гавазов

Рой Ходжсън е убеден, че нападателят на Уест Бромич - Питър Одемвингие ще подпише нов договор с клуба. Както е известно, футболистът е водещ реализатор на отбора със своите 15 гола и е обект на спекулации които го свързват с продажба. Ходжсън също така е видял положително отношение на играча към клуба, което показва, че Одемвингие е щастлив в Уест Бромич.

„Питър се справя отлично в тренировките тази седмица. Това, което другите го правят трудно, той го прави с лекота. Изглежда много доволен, много щастлив, така че преговорите за нов договор ще приключат добре. Да не забравяме, че той има вече действащ договор. Новият контракт ще бъде възнаграждение за играта му през миналия сезон. Сигурен съм, че председателя и техническия директор ще постигнат споразумение с него. Мисля, че трябва да сме доволни от факта, че нашите играчи са желани. Ако искаме да се подобрим като отбор, ние имаме нужда от футболисти, които другите отбори желаят. Това за мен е знак, че клубът върви напред", допълва специалистът.

Ходжсън заяви, че „максимум трима играчи" са достатъчни и се надява Золтан Гера да се върне обратно в отбора от Фулъм. Гера прекара 4 години в Уест Бромич преди да премине във Фулъм през 2008 година.

„Не крия, че Золтан Гера е играч, от когото много се интересувам. Тук той започна своята кариера във Висшата лига. Мисля, че периода във Фулъм беше много успешен за него, но той трябва да гледа напред и би било чудесно, ако успеем да го върнем в Уест Бромич. В момента вървят преговори. Операцията може да се усложни леко, но аз съм убеден, че ще завърши успешно и ще успеем да подпишем с Гера", завършва Ходжсън.

 

91