Белами: Ако Манчини е в Сити, аз нямам шансове да играя


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Крейг Белами призна, че през следващия сезон, който ще проведе на Ийстланд, е много малка вероятността да играе редовно, заради проблемите, които има с мениджъра на тима Роберто Манчини. Както е известно, 31-годишният уелсец бе звезда в тима на Марк Хюз, но с италианския специалист не успя да намери общ език и в крайна сметка през изминалия сезон игра под наем в Кардиф.

Белами призна, че повече не желае да бъде отдаван под наем, защото след година когато бъде свободен агент, ще бъде много трудно да си намери отбор заради възрастта, а в момента едва ли някой друг клуб може да си го позволи, поради високата заплата. Крейг се е примирил окончателно с това, че следващият сезон ще бъде в Сити.

„Към дадения момент аз се готвя към завръщане в Сити и явно там ще изкарам годината. Ако Манчини все още е там, то шансовете ми да играя редовно са малки. За мен е очевидно, че ще бъда отстранен дори от първия отбор. Когато си тръгна Хюз, нещата станаха толкова тежки, сякаш си загубил член на семейството си. С идването си, Манчини промени структурите в отбора и това ми повлия много. Той каза, че всички трябва да бъдем винаги заедно и да тренираме много. Освен това, не влизаше в положението на никого. Когато ме болеше коляното и се опитах да му обясня, че имам проблем, той се опита да ме убеди, че аз нямам проблем. Веднъж, той дойде в базата и каза да започвам да работя. Аз му отвърнах, че досега съм правил точно това и сега ми е свободното време, а той започна да мисли каква програма да ми изготви за подготовка и ме предупреди, че ако не тренирам, че по-добре да се прибера у дома и повече никога да не се появявам. Така и направих и оттогава вече не си говорим", споделя Белами своите откровения в South Wales Echo.

 

97