Официално: Чарли Адам е играч на Ливърпул


Н. Гавазов

В изявление, което се появи тази вечер на уебсайта на Ливърпул се казва, че 25-годишният Чарли Адам е преминал успешно всички медицински прегледи и след като е съгласувал личните си условия е сложил подписа си под петгодишен договор с клуба. Финансовите аспекти на сделката не се споменават, но според The Sun, «мърсисайдци» са заплатили на Блекпул 9 милиона паунда, а възнаграждението на шотландеца ще бъде около 50 000 паунда на седмица.

Както е известно, Чарли Адам се присъедини към Блекпул от шотландския клуб Рейнджърс през 2009 година и помогна на отбора си да се класира във Висшата лига на Англия. Той е един от най-впечатляващите изпълнители на Блекпул през изминалия сезон, но въпреки своите голове и асистенции, „мандарините" изпаднаха в Чемпиъншип.

„За мен е абсолютно удоволствие да бъда тук. Това беше един дълъг процес и аз нямам търпение да започна да играя. Надявам се, че това ще бъде един успешен период в моята кариера и в историята на клуба. Ливърпул е голям клуб, със силни играчи и страхотен мениджър. Всички видяхте големите крачки, които бяха направени, откакто тук дойде новият мениджър. Аз виждам всичко това, като идеалната среда за моето развитие и се надявам да помогна на отбора си да спечели трофеи, което е най-важното", заяви Адам пред клубната телевизия на Ливърпул.

 

107