Фалкао отряза мераците на Челси


Н. Гавазов

Нападателят на Порто Радамел Фалкао заяви, че планира да се придържа към поетите си ангажименти спрямо сегашния си клуб, въпреки интереса към него от страна на Челси, съобщава AS. Както е известно, колумбийският национал е силно свързван с трансфер в лондончани, след като бившият му треньор Вилаш-Боаш бе назначен за мениджър на „сините".

Във вторник Фалкао призна, че се надява един ден да изпробва силите си във Висшата лига на Англия, но също така разкри, че в момента преговаря с „драконите" относно подписването на анекс към сегашния си договор с клуба, в който ще залегне клауза от 30 милиона евро за освобождаването му.

„Водя преговори за подновяването на договора си с Порто. Имам клауза за освобождаване, която е достъпна за някои клубове в Европа, но в този случай, ние планираме да я увеличим. Намирам се в момента в един много добре организиран отбор, който е на високо ниво, с отлични играчи в него и това ми позволява да предприема тази важна стъпка. Знам, че ще дойде този момент, когато ще напусна, но сега аз мисля само за Порто и искам да се дистанцирам от всякакви спекулации. Научих днес и за интерес от страна на Реал Мадрид, но аз съм добре в Порто", цитира AS думите на Фалкао.

 

101