Трансферни новини за 07.07


Н. Гавазов

Арсенал е отклонил първото предложение на Манчестър Юнайтед за покупката на полузащитника Самир Насри, съобщават днес медиите на Албиона. В същото време, в момента текат разговорите между френския национал и Арсен Венгер, след което се очаква официално изявление от страна на лондончани по трансферната сага с Насри. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Наставникът на Съндърланд Стив Брус разшири отбранителните опции в оглавявания от него отбор, след като привлече 31-годишният защитник Уесли Браун от Манчестър Юнайтед. С бившият играч на „червените дяволи" е подписан 4-годишен договор.

- Според източници от Италия, Рома е заинтересован от подписа на 22-годишния ляв защитник на Ливърпул Емилиано Инсуа. Както е известно, през изминалия сезон аржентинецът игра под наем в Галатасарай.

- Наставникът на Болтън Оуен Койл потвърди, че продължава да проявява интерес към полузащитника на Манчестър Сити Шон Райт-Филипс.

- Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш заяви за пореден път, че 26-годишният полузащитник на отбора Стюарт Даунинг не се продава.

- Арсенал е отклонил първото предложение на Манчестър Юнайтед за покупката на полузащитника Самир Насри, съобщава новината The Guardian. Според изданието, лондонския клуб е информирал шампиона на Англия, че ако не получи предложение от минимум 25 милиона паунда за французина, изобщо няма да бъдат стартирани преговори и сега остава Манчестър Юнайтед да реши дали ще отправи втора оферта, след като става ясно, че преди две седмици от „червените дяволи" са предложили за Насри 20 милиона в британска валута.

- От Барселона обявиха, че са готови да чакат до последния ден на трансферния прозорец, за да си осигурят Сеск Фабрегас от Арсенал. Испанският национал продължава да се свързва силно с трансфер в Барса, въпреки високата цена, която клуба от „Емирейтс" желае за полузащитника.

- Уигън Атлетик е хвърлил око на 26-годишния нападател на Хетафе Адриан Калунга и е готов да предложи за играча 3 милиона паунда. Според президента на испанския клуб Анхел Торес, решението за продажба на играча ще падне изцяло върху плещите на наставника на отбора Луис Гарсия.

- Сток Сити е заинтересован от подписа на 23-годишния защитник на гръцкия Олимпиакос Василис Торосидис. Трансферната стойност на играча е 7 милиона паунда, но се предполага, че гърците са склонни да проявят компромис.

- Манчестър Сити е готов да отправи парагвайския нападател Роке Санта Крус към Близкия Изток, където от него се интересува принадлежащия на Шейх Мансур клуб Ал Джазира, както и катарския Ал-Садд.

- Реал Мадрид е готов да седне на масата за преговорите с Тотнъм, относно възможността за трансфер на „Уайт Харт Лейн" на френския полузащитник на Ласана Диара. Желанието на Кралския клуб е да получи за играча си 18 милиона паунда, но най-вероятно испанците ще намалят претенциите си и ще приемат условията на „шпорите".

- Наставникът на Селтик Нил Ленън потвърди своя интерес към нападателя на Манчестър Сити Крейг Белами. Специалистът обаче предупреди 31-годишния уелсец, че той трябва да се съгласи да му бъде намалена значително заплатата.

- 29-годишният вратар Матю Джилкс даде съгласието си за подписване на 2-годишен договор с Блекпул.

- Милуол обяви, че е подписал договор за една година с 29-годишният защитник Джордан Стюарт, който по-рано защитаваше цветовете на Лестър и Уотфорд.

- Саутхямптън е близо до това да привлече в редиците си 22-годишният защитник на Челси Джек Корк.

- Press Association Sport съобщи, че Джон О'Шей от Манчестър Юнайтед ще се присъедини съвсем скоро към "черните котки". 30-годишният защитник е подложен на медицински тестове и е изправен пред подписване на договор с отбора воден от Стив Брус.

- Очаква се днес Самир Насри да съобщи на Арсен Венгер желанието си да напусне Арсенал.

 

112