Луис Диас се обърна към похитителите на баща си


Н. Гавазов

Нападателят на Ливърпул Луис Диас се обърна към Националната освободителна армия (ELN), лявата организация, която отвлече баща му в Колумбия и в момента го държи в плен.

"Днес с вас не говори футболист, а Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас, който ви говори. Мануел, баща ми, неуморен работник, нашата подкрепа в семейството, и той беше отвлечен. Моля ELN за бързото освобождаване на баща ми и моля международните организации да се намесят за освобождаването му.

С всяка секунда, с всяка минута страданието ни се увеличава. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни, разстроени и нямаме думи да опишем как се чувстваме.

Това страдание ще свърши едва когато го върнем у дома. Моля ви да го освободите незабавно, като зачитате неприкосновеността му и да спрете това възможно най-скоро. В името на любовта и състраданието ви молим да преосмислите действията си и да ни позволите да го приемем обратно.

Благодаря на колумбийците и на международната общност за подкрепата, която получихме. Благодаря ви за толкова много изрази на любов и солидарност в този труден момент, през който преминаваме ние и много семейства в моята страна“, написа Диас в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че преди това нападателят пропусна няколко мача заради отвличането на родителите му в Колумбия. Майката на футболиста вече е освободена. По-рано в медиите се появи изявление от похитителите на отец Диас, в което те казаха, че ще го върнат у дома в близко бъдеще.

246