Тевес отново поиска да напусне Сити


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес направи изявление в медиите, чрез което съобщи за намерението си да напусне английския клуб. Аржентинецът помоли ръководството на клуба да бъде разтрогнат договора му, позовавайки се на семейни причини. Както е известно, миналата година аржентинският национал също поиска да напусне Ийстланд, но след спечелването на Купата на Англия и класирането за Шампионската лига се смяташе, че Тевес се е отказал от своето намерение да си тръгне.

„С голямо съжаление трябва да информирам Манчестър Сити за своето желание да напусна клуба. Искам да изразя огромното си уважение към клуба, неговите фенове и президента Шейх Мансур, който винаги ме е уважавал. Надявам се хората да разберат сложността на обстоятелствата около мен, оказвайки се далече от моето семейство. Животът в Манчестър за мен е вече е нетърпим. Всичко, което правя е в името на моите дъщери Кати и Флоренция. Аз съм длъжен да бъда повече време с тях. Те са ми нужни, за да бъда щастлив. Длъжен съм да бъда там, където са и те", се казва в изявлението на Тевес.

„Да бъда капитан на Сити, да се класираме за Шампионска лига, да спечелим Купата на Англия и да стана голмайстор - аз се гордея с всичко това. Но се надявам, че по-голямата част от феновете ще ме разберат. На терена дадох всичко, което можех да дам. Надявам се, че направих достатъчно, за да прогресира Манчестър Сити в първенството и Шампионска лига. Убеден съм, че отбора и за в бъдеще ще има много успехи", завършва аржентинският национал.

 

92