Трансферни новини за 28.06


Н. Гавазов

Противно на очакванията, сензационни новини пристигнаха не от Острова, а от Испания, където според каталунския Sport, Реал Мадрид е отправил сензационна оферта в размер на 50 милиона евро за покупката на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, което според изданието, ще промени коренно хода на преговорите между Барселона и клуба от „Емирейтс" относно бъдещето на 24-годишният полузащитник. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Според информация на каталунското издание Sport, Реал Мадрид е направил днес в късния следобед сензационно предложение в размер на 50 милиона евро за покупката на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е известно, главен претендент за подписа на 24-годишния полузащитник се смята, че е историческият съперник на Кралския клуб - Барселона, който отдавна ухажва испанския национал.

- Според източници от Нюкасъл, клубът не води преговори за подписа на 21-годишният халф на Тулуза Муса Сисоко. Наскоро, агентът на играча заяви, че преговаря с Нюкасъл и Ливърпул, но ето, че от „Сейнт Джеймсис Парк" отрекоха тази информация.

- Вратарят на Атлетико Мадрид и младежкия национален отбор на Испания Давид де Хеа потвърди, че се намира в контакт с Манчестър Юнайтед и е много близо до трансфер в клуба от „Олд Трафорд". Както стана вече известно, испанецът се намира в Англия, където вчера премина медицински тестове и се очаква сделката за около 18 милиона паунда да приключи в следващите няколко дни.

- 26-годишният бразилски халф на Волфсбург Диего, с когото клуба от Бундеслигата не успява да намери общ език по редица въпроси, включително и дисциплинарни, заяви, че следващата крачка в кариерата му ще бъде да заиграе в отбор от Висшата лига на Англия. Предполага се, че играчът е заинтересован от преминаване в Ливърпул.

- Според Sky Sports, Бирмингам е отхвърлил офертата на Стоук Сити в размер на 16 милиона паунда за продажбата на централния защитник Скот Дън и нападателя Камерън Джером.

- Sky Sports съобщи, че Блекпул не е получавал официално предложение за продажбата на полузащитника Чарли Адам, макар че според изданието, най-вероятно е имало предварителни преговори между двата клуба.

- Съндърланд сензационно съгласува трансфера на 18-годишния нападател на Ипсуич Конър Уикъм, за чийто подпис се бореха също Ливърпул, Арсенал и Тотнъм. Според постъпващата информация от британските медии, на "Портман Роуд" са приели предложението на "черните котки" в размер на 13 милиона паунда.

- Според The Guardian, мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш обмисля да подпише с левия защитник на Манчестър Сити Уейн Бридж.

- Ветеранът на "вълците" Джоди Крадък удължи с още една година престоя си на „Молиню".

- Президентът на Сантош Луиш Алваро де Оливейра Рибейро заяви, че вече пет клуба, в това число два английски и един руски са готови да заплатят 45 милиона евро, каквато е цената определена в договора за откупване на евентуалния трансфер на нападателя Неймар. Според боса, изборът е оставен изцяло в ръцете на играча, който трябва да вземе своето решение до няколко дни. Според Sky Sports, тези пет клуба са Реал Мадрид, Барселона, Челси, Манчестър Сити и руския Анжи, където играе сънародника на нападателя - Роберто Карлош. Всичките те са получили разрешение да започнат преговори с младия футболист и сега остава Неймар да разгледа предложенията и да се спре на едно от тях, което му харесва най-много.


- Според постъпваща информация от Сърбия, Манчестър Сити е отправил първоначална оферта от 7 милиона евро, за покупката на 20-годишният защитник на Партизан Стефан Савич . Белградският клуб, обаче го оценява на 10 милиона евро и също така би искал играчът да остане в отбора до края на лятото и да помогне на отбора си в квалификационните мачове за класиране в груповата фаза на Шампионската лига.

- Нападателят на Челси Дидие Дрогба може сензационно да се завърне в Олимпик Марсилия, след като президента на френския клуб Винсент Лабрун предложи на борда на директорите да определят какви финанси могат да заделят за евентуален трансфер на нападателя на Челси. Както е известно, 33-годишният футболист се радва на блестяща кариера във Висшата лига, откакто се присъедини към „аристократите" през 2004 година, след като игра само един сезон в Марсилия.

- 23-годишният полузащитник испанския Валенсия Хуан Мата, за чийто подпис се борят редица английски клубове, заяви, че не бърза да напусне отбора и иска да спечели през следващия сезон с него някои трофей.

- Съндърланд все още е смятан за фаворит да подпише с халф на 19-кратният шампион Манчестър Юнайтед Дарън Гибсън, но в борбата за подписа за ирландският национал вече се намесва и Нюкасъл.

- Следващата сряда полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич ще се срещне с президента на клуба, за да обсъди своето бъдеще. Както е известно, след края на сезона Челси направи официално предложение в размер на 22 милиона паунда за покупката на хърватския национал, което „шпорите" отхвърлиха незабавно, а в същото време Модрич заяви, че иска да играе редовно в Шампионска лига.

- Тотнъм отхвърли офертата на Блекбърн за продажбата на 30-годишния нападател Роби Кийн в размер на 2 милиона паунда.

- От подписа на полузащитника на Тотнъм Дейвид Бентли е заинтересуван Фулъм, както и Атлетико Мадрид. От своя страна, „шпорите" са обърнали внимание на защитника на Щутгарт Сердар Тасчи.

- Ковънтри обяви официално, че е подписал нов договор с 22-годишният австралийски вратар Дани Айрлънд, както и с 19-годишният защитник Натан Камерън.

- Лестър е близо до привличането на национала на ЮАР Масилела.

- Сток Сити е отправил предложение до Уест Хем за покупка на нападателя на Уест Хем Карлтън Коул.

- Джилингам е близо до подписа на 27-годишният нападател на Уомбълдън Дани Кедуел.

 

97