Ипсуич прие предложението на Съндърланд за Уикъм


Н. Гавазов

Съндърланд сензационно съгласува трансфера на 18-годишния нападател на Ипсуич Конър Уикъм, за чийто подпис се бореха също Ливърпул, Арсенал и Тотнъм. Според постъпващата информация от британските медии, на "Портман Роуд" са приели предложението на "черните котки" в размер на 13 милиона паунда.

Точните детайли на предполагаемата сделка не са известни и различните източници назовават различни цифри: съгласно едни от тях, „трактористите" ще получат за своя играч 9 милиона паунда, а други разглеждат вариант, при който Ипсуич ще получи 5 милиона на ръка, а останалите 8 милиона през определен период от време.

Уикъм, определян като един от най-ярките таланти в английския футбол, е възпитаник на школата на Ипсуич и записа името си като най-младия играч в историята на клуба, дебютирал в мач на първия отбор, като това се случи през април 2009 година срещу Донкастър. Миналият сезон той отбеляза 9 гола в 37 мача, като също така отбеляза своя първи хеттрик, а освен това се утвърди в младежкия национален отбор на Англия.

Играчът отдавна бе свързван с преминаване в някой от големите клубове, но до днес никой не предполагаше, че реалната му стойност е 10 милиона паунда и поради това, предложението на Съндърланд се оказа абсолютно изненадващо за всички и в крайна сметка застави ръководството на Испуич да го приеме.

Самият играч на няколко пъти заяви, че желае да продължи кариерата си в Ливърпул и в това отношение той бе подкрепян от мениджъра си Пол Джуел. „Мърсисайдци" се явяваха най-голям фаворит за подписа на английския национал и след последните събития около Уикър, ще бъде много любопитно да видим какви мерки ще предприеме Ливърпул, за да отговори на предложението на Съндърланд.

 

101