Дрогба може да се завърне в Марсилия


Н. Гавазов

Нападателят на Челси Дидие Дрогба може сензационно да се завърне в Олимпик Марсилия, след като президента на френския клуб Винсент Лабрун предложи на борда на директорите да определят какви финанси могат да заделят за евентуален трансфер на нападателя на Челси. Както е известно, 33-годишният футболист се радва на блестяща кариера във Висшата лига, откакто се присъедини към „аристократите" през 2004 година, след като игра само един сезон в Марсилия.

По-рано африканецът не изключи завръщането си на "Стад Велодром" и година преди края на договора си с Челси, спекулациите около това се засилват.

Ако трябва да се вярва на слуховете, бъдещето на Дрогба на „Стамфорд Бридж" вече е под сериозен въпрос, тъй като новият мениджър Вилаш Боаш смята да остави своя отпечатък върху отбора след заминаването на Анчелоти, а това означава, че Фернандо Торес ще бъде налаган постоянно в титулярния състав.

Французите са готови да върнат обратно Дрогба, но Венсан Лабрун призна, че Олимпик ще трябва да продаде няколко футболисти, за да си позволи да вземе нападателя от Кот д'Ивоар.

„Въпросът не стои от гледна на заплатата му, защото Марсилия разполага с достатъчно средства, за да си позволи да му я плаща в продължение на четири години. Ако е само това, аз казвам „да". Но ние не можем да си позволим единадесет Дидие Дрогба. Възможен ли е тогава трансфер? Да, но само в случай, ако освободим някой", цитира La Provence думите на Лабрун.

 

184