Алърдайс: Уест Хем трябва бързо да се завърне в елита


Н. Гавазов

Сам Алърдайс бе официално представен като нов мениджър на Уест Хем, и в първата си реч пред феновете на клуба, „Големия Сам" даде да се разбере, че воденият от него отбор ще бъде в състояние веднага да се завърне във Висшата лига. Той сподели също така вижданията си за общата ситуация в клуба и разкри някои от трансферните си планове.

"Искам да постигнем основната цел пред отбора и тя е завръщане във Висшата лига от първия опит. Колкото и да ни бъде трудно, това не е непостижимо. Такъв клуб като Уест Хем трябва да го направи възможно най-бързо", заяви Алърдайс на днешната среща с феновете на тима.

„Имаме и дългосрочна цел и това е Олимпийския стадион, а когато разполагаш с такъв стадион, отборът ти е длъжен да играе във Висшата лига", допълва мениджъра.

Слуховете продължават да свързват редица от водещите играчи на „чуковете" с напускане на отбора, но според Алърдайс, Уест Хем все още не е получил предложения за капитан Скот Паркър, нито за вратаря Робърт Грийн или нападателя Карлтън Коул. Според думите на мениджъра, той планира да проведе разговори с тях и да разберете какви са шансовете на клуба за да останат те на "Ъптън Парк".

"Може би ще ни се наложи да се разделим с някои хора, защото играчите искат да играят във Висшата лига, а и от финансова гледна точка е по-добре да предприемем тази крачка. Последствията от едно изпадане са големи и са свързани с големи разходи. Нека видим как ще се развие ситуацията. Не искам да разговарям с Паркър, Коул или Грийн по телефона. Смятам да ги поканя в офиса си и искам те да бъдат честни с мен. Аз също ще бъде честен с тях. Спокойно могат да ми кажат: „На нас не ни харесва тук и желаем да си тръгнем". Тогава ще ги продадем", споделя Алърдайс.

„При всички положения, ние започваме да градим нов отбор. Имам я основата и ако работим добре заедно, това ще бъде напълно достатъчно да се завърнем във Висшата лига", завършва наставника на Уест Хем.

 

98