Трансферни новини за 22.06


Н. Гавазов

Ашли Йънг успешно е преминал медицинските преглед в Манчестър Юнайтед и до края на седмицата  може официално се присъедини към отбора на Сър Алекс Фъргюсън, съобщава Sky Sports. В същото време се очаква Челси да прояви по-голяма активност на трансферния пазар след назначаването на Боаш на мениджърския пост на тима, като целта ще бъде на „Стамфорд Бридж" да бъдат докарани Моутиньо, Фалкао и Неймар. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Собственикът на Уигън Дейв Уелън обвини Болтън в надуване на цената по трансфера на вратаря Али Ал-Хабси и заплаши, че ще се откажете от сделката. Въпреки факта, че "латиксите" направиха оферта, която отговаря на изискванията на Болтън, клубът от "Рийбок Стейдиъм" повиши изненадващо цената на играча до 4 милиона паунда.

- Съндърланд потвърди официално трансфера на 26-годишното шведско крило Себастиан Ларсон, както и с вратаря на националния отбор на Ирландия Киърън Уестууд . Двамата играчи ще се присъединят към клуба като свободни агенти от 1 юли.

- Втори летен трансфер осъществи Уулвс - след привличането на Джейми О'Хара от Тотнъм, отбора на Мик Маккарти подсили тима си с опитния 30-годишен холандски вратар Дорус Де Фрис, който е с права на свободен агент.

- Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани отрече появилите се слухове в Италия, че клуба нот "Сан Сиро" се интересува от подписа на нападателя на Челси Дидие Дрогба, заявявайки, че в нападението на „росонерите" всичко е наред.

- Съндърланд отрече появилите се по-рано спекулации, че е отправил официално запитване до Ипсуич за нападателя Конър Уикхъм.

- По последни съобщения на азиатската преса, 20-годишния Джи Дон Вон ще продължи кариерата си в Съндърланд.

- Мениджърът на УБА Рой Ходжсън, вероятно ще изпита известни трудности с подписа на бившия си възпитаник във Фулъм Золтан Гера, след като от услугите на унгарския полузащитник са заинтересовани няколко италиански клуба, които са готови да наддават за играча.

- Председателят на Управителния съвет на "вълците" Стив Морган, който финализира сделката с 24-годишният халф Джейми О'Хара, изрази надежда, че следващата стъпка на клуба ще бъде подписването на нов договор с ирландския нападател Кевин Дойл.

- След назначаването на Андре Вилаш Боаш като мениджър на Челси, „сините" ще започнат масирана трансферна кампания, целта на която е да бъде привлечени Моутиньо, Фалкао и Неймар.

- Звездата на Порто Хълк заяви, че има намерение да последва бившия си старши-треньор Андре Вилаш Боаш в Челси.

- УБА реагира остро на появилите се по-рано спекулации, че нападателя на тима Питър Одемвингие ще бъде продаден в Арсенал. В същото време, нигериецът подложи на критика „смешната" заплата, която „артилеристите" са му предложили, ако той дойде на „Емирейтс".

- Според The Sun, Барселона планира сензационно привличане на защитника на Челси Давид Луис, който през януари дойде на „Стамфорд Бридж" от Бенфика срещу сумата от 21,3 милиона паунда. Каталунците са готови да предложат за бразилеца 27,5 милиона паунда.

- Агентът на хърватският нападател на Блекбърн Никола Калинич заяви, че иска среща с ръководството на клуба, за да обсъди бъдещето на клиента си.

- Според The Guardian, руския Зенит е заинтересован от подписа на Емануел Адебайор и както се предполага, „гражданите" са готови да приемат едно „достойно" предложение.

- Манчестър Сити ще предприеме съвсем скоро отчаяни нови опити, за да изпревари Барселона в борбата за подписа на звездата на Удинезе Алексис Санчес.


- Според информация на Sky Sports, 25-годишното крило на Астън Вила и националния отбор на Англия Ашли Йънг успешно е преминал медицинските преглед в Манчестър Юнайтед и до края на седмицата седмица може официално се присъедини към отбора Сър Алекс Фъргюсън.

 

159