Официално: Хютън пое Бирмингам


Н. Гавазов

Това, за което FUTBOL TV съобщи по-рано днес стана официално факт : Крис Хютън е назначен като нов мениджър на Бирмингам - само 10 дни след Алекс Маклийш подаде оставка, за да поеме Астън Вила. По такъв начин, бившият мениджър на Нюкасъл изпревари Роберто Ди Матео в битката за поемане на отговорност на носителя Карлинг Къп. По-късно, в изявление на официалния сайт на клуба бе потвърдено, че Хютън ще поеме „сините" веднага и с надеждата той да повтори постижението си с Нюкасъл, с който спечели промоция за Висшата лига.

52-годишният Хютън започва своята треньорска кариера в Тотнъм, където прекарва 13 години като футболист. От 2003 година до 2005 година той е помощник-треньор на националния отбор на Ирландия, а през 2009 година поема Нюкасъл и извежда тима до промоция във Висшата лига. Въпреки добрите резултати и закрепването на отбора на „свраките" в средата на таблицата, Хютън бе уволнен след 14 месеца работа на „Сейнт Джеймсис Парк".

Една от първите му задачи ще бъде да се опита да убеди Бен Фостър, Роджър Джонсън, Скот Дън и Крейг Гарднър да останат в отбора.

 

141