Кишишев се завръща в Чарлтън


В. Мухарски

Радостин Кишишев се завръща в Чарлтън поне за подготовката на отбора. Тинката ще изкара тестов период в клуба, където игра 7 сезона (2000-2007 г.), като записа 179 мача и 2 гола, информира "Труд". 36-годишният бивш национал на България все още е българинът с най-много двубои във Висшата лига. Той държи и друг рекорд - никой футболист на Чарлтън не е излизал в толкова мачове за националния си отбор - 42 от 88-те участия на Кишишев за България са по времето, когато е бил в клуба от Югоизточен Лондон.

Треньорът Крис Пауъл, с когото Кишишев доскоро делеше една съблекалня (двамата бяха съотборници в Чарлтън и Лестър), е поканил бившия си колега за подготвителния период на отбора. Ако българинът покаже добра физическа форма, то има голяма вероятност да последва предложение за едногодишен контракт.

Някогашният участник във Висшата лига Чарлтън се стяга да атакува челото на Лига 1 и класиране за Чемпиъншип. През миналия сезон Кишишев игра в същата лига, но с нима на Брайтън и стана шампион, изигравайки 36 от 46-те мача на отбора, спечелил убедително промоция в Чемпиъншип.

На 10 юли Чарлтън започва подготовка, като Кишишев ще бъде с отбора и на лагер в Испания със серия проверки, като сред съперниците се открояват Бристъл и Кардиф.

128