Порто: Получихме 15 милиона за Боаш


Н. Гавазов

Челси се придвижи във вторник вечер с една стъпка по-близо до Андре Вилаш Боаш, след като стана ясно, че лондончани са платили сумата от 15 милиона евро, която е залегнала в клаузата по разтрогване на договора на специалиста. Тази новина бе потвърдена официално от Порто, откъдето обявиха, че са получили плащането, необходимо за да освободят Боаш от задълженията по договора му.

Сега вече изглежда само въпрос на време, португалският треньор да бъде представен на „Стамфорд Бридж".

В изявление на Порто направено за португалския пазар на ценни книжа се казва: "ФК Порто, в съответствие с член 248, параграф 1 от Кодекса за ценните книжа, информираме пазара, че получихме от г-н Андре Вилаш-Боаш размера, предвиден в клаузата за прекратяване на трудовия му договор".

В декларацията се допълва също така, че всички формалности по прекратяване на договора са решени.

По-рано през деня Порто направи първото си изявление до португалския пазар за ценни книжа, в което обяви, че Андре Вилаш Боаш е подал оставката си като треньор на отбора, както и че очакват от негова страна, той да заплати сумата определена от въпросната клауза, което наистина ще направи договора недействителен.

Официалната информация гласи, че Боаш е обещал да заплати сумата от собствената си сметка, но според специалистите, веднага след изявлението на Порто до фондовата борса, средствата са били преведени незабавно от Роман Абрамович, който вече се прочу с похарчените милиони за предсрочно прекратяване на договори на играчи и треньори.

 

137