Порто отрече, че се е разбрал с Челси за Боаш


Н. Гавазов

Историята около мениджърският пост в Челси започва да придобива комичен характер, а постъпващите информации свързани с интереса на „сините" към Андре Вилаш Боаш са взаимно изключващи се. Според авторитетния The Times, старши треньорът на Порто е много близо до това да стане следващият мениджър на Челси, като по-късно информацията бе потвърдена и от BBC.

Малко след като английските издания публикуваха тази новина, медиите в Португалия съобщиха дори, че Боаш вече е на път за Лондон, за да финализира условията по сделката, която ще го направи наследник на Карло Анчелоти на „Стамфорд Бридж".

В същото време, в изявление, публикувано в късния следобед на португалската фондовата борса, Порто съобщи, че лондончани са отказали да платят 15 милиона евро, необходими за освобождаването на 33-годишния специалист от досега заемания му пост.

"Футболен клуб Порто ЕАД, информира пазара, че треньора Андре Вилаш-Боаш, точно както няколко играчи в отбора, има клауза за освобождаването си. Ние уведомяваме, че все още няма никаква информация, че тази клауза ще се задейства по някакъв начин. Боаш има договор и клаузата по разтрогването му е 15 милиона евро. Ако някой депозира тези пари в нашата сметка и треньора иска да напусне, ние ще го освободим", се казва в изявление на клуба.

 

95