Отнемат точки на Челси заради Модрич?


Н. Гавазов

Челси е изправен пред заплахата да започне сезона с отрицателен брой точки, ако „сините" бъдат признати за виновни в неправомерни действия, целящи привличането на звездата на Тотнъм Лука Модрич, пише Sunday Mirror . Според изданието, президентът на „шпорите" Даниел Леви е готов да докладва „аристократите" на ръководството на Висшата лига, след като стана ясно, че клуба от „Стамфорд Бридж" продължава да преследва хърватския национал, въпреки ясното нежелание на шефа на Хотспърс да се раздели с полузащитника.

Преди няколко дни Челси отправи оферта в размер на 22 милиона паунда за Модрич, която обаче бе директно отхвърлена от боса на Тотнъм Даниел Леви, а мениджъра Хари Реднап заяви, че играча не се продава при никакви обстоятелства. Въпреки това, очаква се клуба на Абрамович да отправи втора, по-добра оферта на стойност 30 милиона паунда, което окончателно е вбесило шефовете на „шпорите" и те смятат да се обърнат към ръководството на Висшата лига.

„Ние сме в процес на изграждане на отбора на бъдещето и задържането на качествените играчи е важно за нашия план. Както казах по-рано, нито един от ключовите ни футболисти няма да бъде продаден", цитира Mirror думите на Леви.

Това няма да е единственият случай, в който "сините" са обвинени да действат неправомерно за привличането на даден футболист. През 2005 година клубът бе глобен с 300 хиляди паунда и му бяха отнети три точки от независима комисия, след като бе установено, че лондончани са преговаряли неправомерно за трансфера на Ашли Коул от Арсенал.

Четири години по-късно "Сините" бяха признати за виновни от ФИФА, че са преговаряли неправомерно и с Гаел Какута, като в последствие трансферите на отбора бяха блокирани за известно време.

 

123