Сити готов да пусне Тевес със свободен трансфер


Н. Гавазов

Манчестър Сити е готов да предложи на Карлос Тевес „авариен маршрут" за завръщане в Аржентина, пише в днешния си брой Sunday Mirror. Според изданието, „гражданите" са готови да обещаят на имащия силата на талисман капитан свободен трансфер, което ще позволи на аржентинеца да се върне в родината си - ако той се обвърже с клуба за следващите две години.

Както е известно, Тевес постоянно тъжи за своята родина, заради семейството си и на няколко пъти обяви, че иска да се завърне в Бока Хуниорс, а преди няколко седмици призна, че след изтичане на договора си иска да забрави завинаги Англия.

Според Sunday Mirror, мениджърът на Сити Роберто Манчини е готов да позволи на аржентинския национал да преследва мечтата си, ако той помогне в борбата за титлата и Шампионската лига през следващите два сезона. При това положение и съгласно „джентълменското споразумение", Сити ще позволи Карлос да напусне клуба със свободен трансфер след две години, което означава, че той ще се върне към корените си и на родния му клуб - Бока Хуниорис няма да се наложи да плаща неустойка по сегашния му договор.

 

98