Модрич: Искам в Челси!


Н. Гавазов

Полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич хвърли в истински шок феновете си, заявявайки, че иска да напусне Тотнъм през това лято и да се присъедини към градските съперници от Челси. Както е известно, суперзвездата вече беше обект на внимание от страна на „сините", които отправиха за него оферта в размер на 22 милиона паунда и която бе отхвърлена незабавно от ръководството на „шпорите" като „абсурдна".

Веднага след това се появиха спекулации, че Челси ще отправи нова оферта в размер на 30 милиона паунда и вчера мениджъра на тима Хари Реднап побърза да заяви, че разчита на своя халф и за нищо на света няма да се раздели с него.

Модрич обаче наруши мълчанието си по този въпрос, и заяви, че иска да сложи край на пребиваването си на „Уайт Харт Лейн".

„Искам да се разделим с Тотнъм като приятели. Аз се радвам на времето прекарано там, но в момента за мен е правилно да продължа в друг клуб. Имам споразумение с президента. Когато подписах новия си договор, той каза, че ако друг клуб ми даде знак, че ме иска, те ще обмислят предложението. Челси е голям клуб с амбициозен собственик Те имат страхотни играчи и също така има амбиции да се бори за титлата и спечели Шампионската лига. Тук въпроса не опира за пари, а за личните ми цели, които се покриват напълно с тези на Челси, защото аз винаги съм си поставял високи задачи. Освен това искам да остана в Лондон. Аз съм много щастлив тук и тук е моето семейство. Харесва ми града и това не е маловажно в избора ми. Това е футбола. Играчите постоянно пристигат и си тръгват. Не съм първият, нито ще бъде последният. Надявам се, че феновете на Тотнъм ще ми простят", цитира Daily Mail думите на Модрич.

 

112