Вила и Бирмингам се разбраха за Маклийш


Н. Гавазов

Собственикът на Астън Вила Ранди Лърнър предприе рискован ход и до края на днешния ден ще обяви официално Алекс Маклийш за мениджър на отбора. Това стана възможно, след като ръководството на „виланите" се разбра с бившия клуб на шотландския специалист - Бирмингам, който ще получи компенсация в размер на 2 милиона паунда, за предсрочното напускане на „Сейнт Андрюс" от страна на бившия наставник на Рейнджърс и националния отбор на Шотландия.

Маклийш спешно прекрати отпуската си, която прекарваше в Сардиния и снощи пристигна в Лондон, където се срещна с Лърнър и изпълнителният директор на Астън Вила Пол Фолкнър, както и юристи, които стигнаха до извода, че 52-годишният специалист не е нарушил никакъв договор и се явява свободен агент. В резултат на снощните преговори, които завършиха късно снощи, стана ясно, че именно Маклийш ще наследи Жерар Улие, а 2-та милиона паунда, които Вила ще заплати на Бирмингам, са с цел да не се обтягат отношенията между двата клуба, които до този момент се развиваха нормално.

В същото време запалянковците на Астън Вила продължиха и през вчерашния ден със своите протести срещу назначаването на Маклийш и на тренировъчната база на бирмингамския елитен клуб се проведоха множество акции, чрез които феновете на тима изказаха възмущението си от вероятността бившият наставник на Бирмингам да поеме мениджърския пост.

А за това, какво се случва в Бирмингам, най-добре говорят фотографиите:

222