Тотнъм отклони офертата на Челси за Модрич


Н. Гавазов

Челси отправи снощи първо предложение към Тотнъм за покупката на 25-годишния хърватски плеймейкър Лука Модрич в размер на 22 млн. паунда, съобщиха британските медии. Офертата обаче е била отхвърлена на момента от председателя на Тотнъм Даниел Леви. и както може да се очаква, „сините" най-вероятно ще се върнат, предлагайки по-голяма сума.

Независимо от нееднократните изявления на мениджъра Хари Реднап, че играча не се продава и Модрич е незаменим, това не охлади по никакъв начин спекулациите относно бъдещето на хърватския национал, от чиито услуги се интересува и шампиона Манчестър Юнайтед.

Очакванията са, че Челси ще направи ново предложение и по такъв начин цената на хърватина може да достигне 30 млн., което прави любопитна реакцията на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Ръководството на вицешампионите все още не е обявило името на новия мениджър, но на „Стамфорд Бридж" са убедени, че Модрич ще стане важна част от плановете на който и да е специалист, който ще поеме отбора.

Полузащитникът на Тотнъм има контракт с клуба си до 2016 г.и получава по 40 000 паунда на седмица - може да се очаква, че Челси ще се опита да го изкуши с двойно по-високо възнаграждение.

 

156