Трансферни новини за 15.06


Н. Гавазов

В Съндърланд заподозряха неизвестни агенти в опит да бъде дестабилизиран клуба. Както е известно, тази сутрин медиите на Острова съобщиха, че „черните котки" са обявили за трансфер Асамоа Гиан - информация, която се оказа лъжлива. В същото време, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще кръстосат „шпаги" в битка за подписа на Алексис Санчес, докато Тотнъм вече губи битката за подписа на нападателя на Еспаньол Пабло Освалдо. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Според все още непотвърдена информация, капитанът на Нюкасъл Кевин Нолан ще премине в Уест Хям, а като част от сделката се предвижда в обратна посока да се придвижи капитана на „чуковете" Скот Паркър .

- Норич е все по-близо до подписа на 22-годишният защитник на Манчестър Юнайтед Ричи де Лает, който през изминалия сезон игра успешно под наем в Престън и Портсмут. Както предполага Сър Алекс Фъргюсън, новият договор за наем, сега вече във клуб от Висшата лига, ще бъде следващата голяма стъпка за белгиеца, преди той да се присъедини окончателно към първия отбор на "червените дяволи".

- 30-годишното крило на Ливърпул Макси Родригес съвсем неочаквано призна, че той може това лято да се завърне в Аржентина, където вече го очаква родния му клуб Нюел Олд Бойс.

- Председателят на Управителния съвет на Съндърланд Найъл Куин излезе с опровержение на появилата се днес информация в британските медии, че клуба е обявил за продажба нападателят Асамоа Гиан и заяви, че това е опит да бъде дестабилизиран Съндърланд. Както е известно, днес бе тиражиран слуха, че ръководството на „черните котки" е изпратило по електронен път писма, в които обявява за трансфер национала на Гана, като дори е посочена и сумата от 15 милиона паунда, която трябва да бъде заплатена за играча.

- Дебютантът във Висшата лига Норич Сити, осъществи поредното подсилване на отбора, като си осигури услугите на 22-годишното крило на Брайтън Елиът Бенет. С високо котиращият се играч, след като бъдат оформени всички документни процедури, ще бъде подписан 3-годишен договор.

- Конфронтацията между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити поема нова посока, когато стана известно, че „червените дяволи" са насочили вниманието си към звездата на Удинезе и чилийския национален отбор Алексис Санчес, който е трансферна цел на Манчестър Сити.

- Според президента на Палермо, Мауро Дзампарини, за подписа на Хавиер Пасторе претендират Челси, Барселона и Реал Мадрид. Според него обаче, едва ли някой ще бъде готов да заплати „невъобразимите" 44 милиона паунда за звездата на отбора.

- Президентът на испанския Севиля Хосе Мария дел Нидо потвърди интереса на клуба да подпише с мексиканския нападател на Тотнъм Джовани дос Сантош, но от друга страна, сделката ще зависи до голяма степен от това какво ще бъде бъдещето на Фредерик Кануте.

- Трансферният  бюджет на „Арсенал" през това лято може да достигне 30 милиона паунда, съобщава The Mirror.

- Капитанът на Арсенал Франсеск Фабрегас в момента е в Барселона на почивка, и е твърде вероятно, да не се върне повече в Лондон, съобщава сензационната новина The Mirror. Предполага се, че каталунците ще притиснат полузащитника да инициира трансфер, заявявайки публично, че той не желае да играе повече на "Емирейтс".

- Астън Вила няма намерение да пусне без бой крилото си Стюарт Даунинг, който е цел на Ливърпул. Бирмингамци ще поискат за играча от националния отбор сумата от 20 милиона пунда.

- Представителите на сенегалския нападател на Уест Хям Демба Ба поискаха допълнително 2 милиона паунда, като знак на „благодарност" за трансфера на играча в Нюкасъл, и се очаква „свраките" да се съгласят на новите условия по сделката. В същото време, Евертън няма намерение да прави подобни разходи.

- Финансовите ограничения на "Гудисън Парк" също така означават, че Евертън има вероятност да се откаже от подписа на френското крило на Уигън Шарл Н'Зогбия .

- Блекбърн се интересува от подписа на нападателя на Рома и националния отбор на Черна гора Мирко Вучинич.

- Тотнъм рискува да изтърве нападателя на Еспаньол Пабло Освалдо, към когото интерес проявява и Атлетико Мадрид. Смята се, че „дюшекчиите" ще се опитат да се подсигурят с Освалдо, в случай, че загубят Серхио Агуеро .

- Тотнъм се надява до края на седмицата да обяви трансфера на 21-годишния нападател на Интернасионал Леандро Дамиао, чиято стойност е около 12 милиона паунда.

- Както се посочва в интервю за шведската преса, 26-годишното крило Себастиан Ларсон, който в края на сезона напусна Бирмингам като свободен агент, е обект на ухажване от бившия си клуб Арсенал.

- Нюкасъл е близо до подписване с полузащитника на Байер Леверкузен и националния отбор на Швейцария Транквило Барнета, чиято трансферна стойност е около 6 милиона паунда.

- В същото време, Нюкасъл е в по-удобно положение от Съндърланд, в битката за полузащитника на Бирмингам Крейг Гарднър.

- Защитникът на Манчестър Юнайтед Уесли Браун е на път да се откаже от предложението да се премести в Съндърланд, като предпочита да остане в северозападна Англия. Тази новина може да заинтересува Блекбърн и Болтън.

 

326