От Съндърланд: Някой се опитва да дестабилизира клуба


Н. Гавазов

Председателят на Управителния съвет на Съндърланд Найъл Куин излезе с опровержение на появилата се днес информация в британските медии, че клуба е обявил за продажба нападателят Асамоа Гиан и заяви, че това е опит да бъде дестабилизиран Съндърланд. Както е известно, днес бе тиражиран слуха, че ръководството на „черните котки" е изпратило по електронен път писма, в които обявява за трансфер национала на Гана, като дори е посочена и сумата от 15 милиона паунда, която трябва да бъде заплатена за играча.

Според спекулациите, с парите от продажбата на 25-годишния африканец, ще бъдат закупени други нападатели, с които ще бъде засилена атакуващата линия на отбора.

Всичко това обаче се оказа, че не е вярно и както заявиха от Съндърланд, клуба няма намерение да се разделя с Гиан.

„Предположението, че ние сме се обърнали към агента на играча, за да го продадем, не издържа на никаква критика. Ние се надяваме, че нашите фенове са достатъчно умни, за да разберат, че това вероятно е опит от страна на други клубове или агенти да дестабилизират отношенията ни с нашите играчи", се казва в изявление на Куин, публикувано на страницата на официалния сайт на Съндърланд.

 

168