Истерията около Неймар придобива комичен характер


Н. Гавазов

Сагата около нападателя на бразилския Сантош Неймар започва да придобива комичен характер, след като тази вечер 19-годишният футболист лично опроверга появилите се по-рано информации, че е подписал с Реал Мадрид. Както е известно, по-рано през деня агентът на изгряващата звезда - Ернесто Брондзети разкри в интервю за Marca, че Кралския клуб ще плати за него 40 милиона евро, а футболистът ще подпише договор за 5 години, според който ще взима по 2 милиона на сезон.

"Нямам нищо общо с Реал. В момента нищо не може да ме раздели от Сантош" заяви Неймар при пристигането на отбора си в Монтевидео за първия финален двубой от турнира Копа Либертадорес срещу местния Пенярол.

„Ако дойде оферта, ние ще я отхвърлим. Смешно е, че такива новини се появяват винаги преди решителни мачове. Сигурно се шегуват. Ако не е Гансо, ще е Неймар", заяви пък президентът на Сантош Луис Алваро Рибейро де Оливейра.

В същото време, авторитетният The Guardian съобщава от свой източник, който участва в преговорите за нападателя, че ако Челси, който има интерес към Неймар желае да привлече звездата на „Стамфорд Бридж", ще трябва да предложи повече пари от Реал Мадрид.

„Ако Челси не плати поне 45 милиона евро, Неймар отива в Реал", цитира The Guardian своя източник.

 

99