Джером Боатенг се разбрал с Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Сити Джером Боатенг твърди, че се е съгласил да подпише четири-годишен договор с Байерн Мюнхен и призова двата клуба да постигнат споразумение помежду си. Както е известно, 22-годишният играч се присъедини към Сити през миналото лято от Хамбургер за сумата от 12,5 милиона евро, но не успя да си осигури редовно място в първия отбор на "гражданите". Година преди Европейското първенство, Боатенг търси начини, как да играе по-редовно и по този начин да си осигури място в германския национален отбор.

"Истина е, че се договорих с Байерн за четири-годишен договор. Сега всичко опира до Манчестър Сити, за да станат нещата както трябва. В момента обаче, те не правят нищо", заяви Боатенг за Kicker Magazine.

"Това е за положението. Байерн ме иска като централен защитник, а това е предимство за националния отбор. Мечтата ми е да играя редовно една година и да се надяваме това да стане в Байерн, а след това искам да спечеля Европейското първенство с Германия", допълва национала.

Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам приветства предложената сделка и потвърди, че сега всичко опира до Сити, за да се гарантира трансфера.

"Нещата не зависят от Джером или Байерн Мюнхен, а Манчестър Сити трябва да предприеме следващия ход. В този момент аз не знам какво може да се случи. Нека изчакаме", заяви Лам пред Bild.

 

130