Звезди напускат Уест Хем


Н. Гавазов

Уест Хем е позволил на звездите си Томас Хитцлшпергер и Демба Ба да напуснат клуба със свободен трансфер, съобщава новината Daily Telegraph. Както е известно, двамата играчи дойдоха на "Ъптън Парк" през миналия сезон, но те така и успяха да спасят "чуковете" от изпадане от Висшата лига. Личните договори на Ба и Хитцлшпергер им позволяват да разтрогнат контрактите си, в случай, че отбора загуби елитния си статут.

Известно е, че интерес към 26-годишният Ба проявяват клубове като Нюкасъл, Съндърланд и Евертън. Но досега никой от тях не е готов да плати по 46 000 паунда седмична заплата на сенегалеца.

Доста високи са личните условия и на Хитцлшпергер. 29-годишният немец печелеше в Уест Хем по 45 000 паунда на седмица, и няма да се премести на място, където ще взема по-малко. Не е изключено бившият играч на Астън Вила да продължи кариерата си зад пределите на Висшата лига на Англия.

В същото време, Уест Хям продължават да очакват оферта за 30-годишният Скот Паркър. Миналата седмица полузащитникът отказа да премине във Фенербахче. От английския национал се интересува Тотнъм, Арсенал и Ливърпул, но никой от тях не е предприел някакви действия за привличането на Паркър.

 

117