Трансферни новини за 13.06


Н. Гавазов

Челси е готов да се конкурира с Тотнъм относно подписа на полузащитника на Евертън Джак Родуел, а в същото време, „карамелите" са си поставили за цел да подпишат с 20-годишният нападател на Реал Мадрид Серхио Каналес. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Шампионът на Англия, Манчестър Юнайтед извърши първият си летен трансфер, привличайки в редиците си 19-годишният защитник на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс, съобщава официалният сайт на „червените дяволи". С играчa на националния отбор на Англия ще бъде подписан 5-годишен договор. Според неофициален източник, „червените дяволи" ще заплатят за 19-годишния футболист 18,7 милиона паунда.

- Наставникът на Нюксъл Алан Пардю подтвърди, че всички опити за убеждаване от страна на клуба на 25-годишният испански защитник Хосе Енрике да подпише нов договор са неуспешни.

- 35-годишният вратар на Челси Иларио удължи с още една година срока на настоящия си договор с клуба, потвърдиха официално от "Стамфорд Бридж".

- Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Нийл Уорнък потвърди, че 37-годишният вратар Радек Черни ще играе в тима и през следващия сезон. Според наставника,  бившият страж на Тотнъм е готов да се откаже от отпуската си и да дойде да подпише нов договор.

- Председателят на Управителния съвет на Стоук Сити Питър Коутс отрече спекулациите, че през лятотото клубът може да продаде централния защитник Райън Шоукрос . Според Коутс, играчът е свързан с "грънчарите" чрез договор до 2014 г. и е важна част от отбора на Тони Пюлис.

- Агентът на 19-годишния нападател на Манчестър Юнайтед Федерико Македа каза, че второ отдаване под наем на неговия клиент в Сампдория е изключено, и че през следващия сезон Македа ще играе на "Олд Трафорд".

- От услугите на вратаря на Уест Бромич и на националния отбор на Англия Скот Карсън се интересува турския Бурсаспор. Предварителните разговори с английския клуб вече са се състояли, но официално предложение за продажба на играча още не е получено, защото Бурсаспор разглежда и други възможности, включително привличането на Робърт Грийн от Уест Хям и Алън Макгрегор от Рейнджърс.

- Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Алън Пардю заяви, че се надява в рамките на следващите 10 дни да обяви ново попълнение в отбора. Според него, основните конкуренти на „свраките" на трансферния пазар през това лято ще бъдат Евертън, Съндърланд и Болтън, но Пардю смята, че благодарение на 35-те милиона паунда от продажбата на Анди Карол в Ливърпул, той е в по-удобна позиция.

- Арсен Венгер заяви, че ще направи всичко възможно да задържи на "Емирейтс" двата ключови полузащитника в отбора - Самир Насри и Сеск Фабрегас , чието бъдеще в клуба все още е покрито с мъгла.

- Челси е готов да се конкурира с Тотнъм относно подписа на полузащитника на Евертън Джак Родуел.

- Евертън си е поставил за цел да подпише с 20-годишният нападател на Реал Мадрид Серхио Каналес.

- Нюкасъл се надява да победи Евертън в битката за подписа на сенегалски нападател на Уест Хям Демба Ба.

- Суонзи Сити се интересува от подписа на нападателя от втория отбор на Барселона Джонатан Сориано.

- Норич Сити обмисля възможността за подписване с нападателя на Чезена и националния отбор на Швейцария, Стив фон Берген.

- Болтън възнамерява да закупи испанският нападател на Бенфика Родриго Морено.

- Болтън е готов да продаде защитника Гари Кейхил в Арсенал, но в замяна иска да получи под наем младият играч на „артилеристите" Игнасио Микел.

 

107