Юнайтед обяви, че е осъществил първият си летен трансфер


Н. Гавазов

Шампионът на Англия, Манчестър Юнайтед, извърши първият си летен трансфер, привличайки в редиците си 19-годишният защитник на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс, съобщава официалният сайт на „червените дяволи". С играчът на националния отбор на Англия ще бъде подписан 5-годишен договор.

Както е известно, Фил Джоунс премина медицински прегледи миналата сряда и договори личните си условия с Манчестър Юнайтед, но сделката бе на ръба на колапса, след като Роувърс блокира трансфера на играча - индийските собственици на клуба сметнаха, че сумата от 16,5 млн. паунда е недостатъчна, след като други клубове, сред които и Ливърпул са готови да платят повече.

Събитията получиха своето по-нататъшно развитие в събота, когато „мърсисайдци", които от доста отдавна имат интерес към играча, внесоха контрапредложение на стойност 22 милиона паунда, което съвсем блокира преговорите. Въпреки това, Джоунс буквално часове преди вчерашния мач между младежките отбори на Англия и Испания е дал да се разбере, че той иска да продължи кариерата си на "Олд Трафорд" и късно снощи двете страни постигнаха компромис, за който FUTBOL TV съобщи рано тази сутрин.

Предполагаше се, че окончателното споразумение ще бъде подписано в средата на седмицата, но това стана изненадващо много по-бързо и днес, Манчестър Юнайтед потвърди привличането на играча.

Сумата на трансфера не е официално оповестена и както се казва в изявлението публикувано на официалния сайт на Манчестър Юнайтед, окончателните подробности по сделката ще бъдат оформени след завръщането на Фил Джоунс от Европейския младежки шампионат в Дания. Според неофициален източник, „червените дяволи" ще заплатят за 19-годишния играч 18,7 милиона паунда.

 

215