Ливърпул печели битката за Фил Джоунс?


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед рискува да изпусне 19-годишния защитник на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс, след като стана ясно, че претендиращият за подписа на играча от английския национален отбор Ливърпул е направил вчера контрапредложение, което е в размер на 22 милиона паунда. Както стана известно снощи, трансфера на играча на „Олд Трафорд" бе осуетен в последния момент от индийските собственици на Роувърс, въпреки, че Джоунс премина в сряда медицински прегледи на базата в Карингът и се очакваше до края на деня да подпише с „червените дяволи".

Събитията оттогава насам получиха допълнително развитие в събота, когато ръководството на Ливърпул е изпратило до шефовете на Блекбърн предложение за защитника в размер на 22 милиона паунда, което ярко контрастира с цената от 16.5 милиона паунда, която Юнайтед предложи за младежкия национал.

Съдейки по всичко, осуетяването на сделката ще позволи на Арсенал и Челси също да реагират, след като по-рано „червените дяволи" изпревариха изненадващо всички и почти си бяха осигурили подписа на Джоунс.

Teleraph съобщава, че късно снощи в Индия се е състояло събрание на „военния съвет" на Venky's - компанията, която е собственик на Блекбърн и е било взето решение, отбора да не се разделя на всяка цена с перспективния футболист, а да бъдат разгледани внимателно всички предложения, след което ще бъде избрано най-доброто, т.е. - предимство ще има офертата, според която Роувърс ще получи най-много пари.

 

103